|    |  
19 қыркүйек 2019
17:37
қаз
Апельсин цукатын қалай дайындайды?
02 наурыз 2017, 11:36 54

Цукат дегеніміз-қант қосқан жеміс болмаса жемістің қабығы. Оны десерт ретінде шәймен жеуге болады. Күнделікті тәттілерді ысырып, ерекшесін дайындап көріңіз.

Ол үшін бізге керек заттар: 

Апельсины — 4 дана
Қант — 2,5 стақан
Су — 2 стақан

Дайындалу тәсілі: Алдымен апельсинді тазалап жуамыз. Сосын ішін алып тастап, қабығын ұзынша етіп тураймыз. Сосын оны салқын суға 2 сағатқа салып қоямыз. Сол кезде шекерді суға салып отқа қою керек. Қант түбегейлі еріген кезде апельсин қабығын саламыз. Ол толық піскенге дейін отта ұстаймыз. Әдетте оған 30 минут уақыт кетеді. Содай кейін беті жабық ыдысқа салып қатыру керек. Арасына шоколад қоссаңызда артық етпейді.

http://ikerim.kz/2017/02/15/apelsin-sukatyn-kalai-daiyndaidy/


Жаңалықтар