20 Август
02:40
Астана: 11 °C
Алматы: 14 °C
USD/KZT: 332.80
EUR/KZT: 390.57
RUB/KZT: 5.60
CNY/KZT: 49.88
Әлем жаңалықтары
14 маусым 15:51
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

​Ғалымдар: фри картобы өлім қатерін арттырады
Ғалымдар сегіз жыл бойы төрт мыңнан астам адамның тамақтану тәртібі мен денсаулығына зерттеу жүргізген.


 
АҚШ, Италия, Испания мен Ұлыбритания елдерінің ғалымдарынан құралған халықаралық топ қуырылған картопты жиі тұтыну өлім қатерін арттыратынын анықтаған.
 
Жүргізілген зерттеу қорытындылары америкалық журналда жарияланған. Зерттеуге 45 пен 79 жас аралығындағы 4400 адам қатысқан. Зерттеу жүргізілген сегіз жылда 236 пациент көз жұмыпты.
 
Аптасына 2-3 мәрте қуырылған картоп тұтыну өлім қатерін екі есе арттырады. Ал піскен картоптың мұндай қатері жоқ екен.
 
Дереккөз: life.ru
нравится:    135
Теги: Денсаулық, Главная,
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Loading...
Читайте так же:

Комментарии