|    |  
15 желтоқсан 2019
20:32
қаз
​Ғалымдар ішектің қатерлі ісігіне шалдықтыратын өнімді атады
18 сәуір 2019, 12:16 174
Оксфорд университетінің ғалымдары қызыл еттің ішектің қатерлі ісігіне шалдықтыратынын анықтады.


 
Зерттеушілер алты жыл бойы Ұлыбритания тұрғындарына бақылау жасаған. Зерттеуге 500 мың ер мен әйел қатысқан. Нәтижесінде күніне 76 г қызыл ет тұтыну ішектің қатерлі ісікке шалдығу қаупін 20% арттыратыны анықталған. Әсіресе өңделген еттер – шұжықтар қауіпті екен.
 
Дереккөз: Корреспондент


Жаңалықтар