13 Декабрь
03:50
Астана: -25 °C
Алматы: -6 °C
USD/KZT: 334.85
EUR/KZT: 394.29
RUB/KZT: 5.69
CNY/KZT: 50.60
Кербез
13 қаңтар 15:53
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Ірімшік және саумалдық салынған каннеллони
Ірімшік салынған каннеллонидің ең дәмді рецептін білгіңіз келе ме? Бізде Сізге арналған ірімшік салынған каннеллонидің бір керемет рецепті бар. Үйдегілерді бір қуантып қойыңыз! Ірімшік салынған каннеллони (итальяндық кең түтікшелер түріндегі макарон бұйымы) ересектерге де, балаларға да ұнайды және түскі немесе кешкі тамаша ас бола алады.

Ірімшік және саумалдық салынған каннеллони  

Ингредиенттер үшін 4 адам

Құрамы:

Каннеллони – 12 түтікше
Чеддер ірімшігі – 150 г
Ақжелкен – 1 байлам
Салма үшін:
Саумалдық – 300 г
Зәйтүн майы – 30 мл
Пияз – 1 дана
Сарымсақ – 2 тісше
Жұпар жаңғағы – 3 г
Фета ірімшігі – 300 г
Жаңа ұнтақталған қара бұрыш – қалауыңызша

Ақ тұздық үшін:
Сары май – 30 г
Ұн – 30 г
Сүт – 400 мл
Тұз бен бұрыш – қалауыңызша

Нұсқаулар

Табада зәйтүн майын қыздырып, ұсақ туралған пияз бен сарымсақты қуырамыз. Кейін ұсақ туралған саумалдықты қосып, араластырып, бір минут бойы қуырамыз. Оттан алып, суитындай шамалы уақыт береміз. 

Жасалған қоспаға үккіштен өткізілген жұпар жаңғағын, фета ірімшігінің кішкентай бөліктерін және қара бұрышты қосамыз. Жақсылап араластырамыз. 

Шай қасығын қолдана отырып, абайлап каннеллони ішін салмамен толтырамыз. Кейін майланған жайпақ қаңылтыр табаға түтікшелерді тізіп қоямыз. 

Ақ тұздықты дайындаймыз: кастрөлде сары майды ерітіп, ұн қосамыз да араластырамыз. Үздіксіз араластырып тұрып, абайлап сүт құямыз. Дәміне қарай тұз бен бұрышты қосамыз да, тұздықты каннеллониға құямыз. Үккіштен өткізілген чеддер ірімшігін сеуіп, 180°C дейін алдын ала қыздырылған духовкаға 40 минутқа қоямыз. Дайын тағамды ақжелкенмен безендіреміз. 

Дереккөзі: kz.everydayme.com
нравится:    894
Теги: Ас мәзірі,
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Loading...
Читайте так же:

Комментарии