|    |  
17 желтоқсан 2018
12:20
қаз
Кәуап бүйрек обырын қоздырады
10 қараша, 14:23 951
Қақталып қуырыған ет бүйрек обырының ықтималдығын ұлғайтады. Қақталып қуырыған еттің құрамындағы PhIP және MelQx  канцерогендер обыр ауыруы тәуекелдерін 54% ұлғайтады деп хабарлайды Cancerе сілтеме жасай отырып РИА Новости сайты.

Фото: GLOBAL LOOK press\imagebroker/Ariane Lohmar

Американдық ғалымдар қақталып қуырылған етті шектен тыс пайдалану бүйректің обыры қауіптерін ұлғайтады деген тұжырымға келген. Етті қуырып дайындаған кезде онда PhIP және MelQx канцерогендері пайда болады, бұл өз кезегінде обыр дертінің ықтималдығын күшейтеді.

Осыған орай мамандар қуырылған, әсіресе жоғары температурада немесе ашық отта әзірленген  кәуап тектес тағамдардан өздерін шектеуді ұсынып отыр.
 


Жаңалықтар