17 Август
23:31
Астана: 20 °C
Алматы: 18 °C
USD/KZT: 332.68
EUR/KZT: 389.40
RUB/KZT: 5.60
CNY/KZT: 49.85
Әлем жаңалықтары
9 шілде 14:56
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Қазақстандық аспаз Юрий Пааль бешбармақты америкалық стильде дайындау мәзірін ұсынды
 

Қазақстандық аспаз Юрий Пааль қазақ халқының ұлттық тағамдарының бірі бешбармақты америкалық стильде дайындау  мәзірін ұсынды деп хабарлайды Мир.
 Жаңа тағамдық мәзірді әзірлеу үшін белгілі аспазшы біраз тер төккен көрінеді. Ол қазақтың дәстүрлі ет тағамын  америкалықтардың талғамымен жасап шыққан.
"Жалпы әлемнің дәстүрлі асхананаларын мүлде басқа мәзірлермен араластырған кезде ол  асқа ерекше дәм береді. Ең бастысы мен ойлап шығарған асмәзірі тойымды және кез-келген отбасылық мерекені атап өтуге жарайды",- деді аспазшы Пааль.
Америкалық үлгімен бешбармақты дайындау тәсілі, аспаздың сөзіне қарағанда былай болады:  ет таңертең ертемен пешке салынады. Бұл жерде әрбір аспаздық әрекетке назар аударуымыз қажет. Етті пісіретін от жай қызып тұруы қажет. Оттың температурасы Цельси бойынша 110 градустан аспауы шарт. Отқа қандай ағаш жағатынымыздың өзі, еттің дәмді болып пісуіне әсер етеді.

Белгілі аспаздың пікіріне қарағанда,  ұсынылған мәзірдің шынайы дәмін тату үшін қалыпты бір температураны ұстай отырып , етті 12 сағат бойы үздіксіз қақтау қажет екен.

 


 



 
нравится:    937
Теги: Главная,
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Loading...
Читайте так же:

Комментарии