Кербез
14 мамыр 18:01
Құлпынайдан шарапты қалай әзірлейді?

 
Ингредиенттер:

құлпынай
қант
су
жүзім
 
Әзірлеу тәсілі:
 
1.Құлпынайды жақсылап жуыңыз. Таза құлпынайды қазанға салып, 1:1 пропорциясымен қант қосып, езу керек.

2.Алынған қорытпаны бөтелкеге құйыңыз. 3 кг құлпынайға 2 кг қант қосыңыз. Қайтадан 3 литр су құйыңыз.

3.100 г жүзім қосыңыз. Ол құлпынай езбесін шарапқа айналдырады.

4.Араластырып, жабыңыз. Осы күйінде 7 күн сақтау керек. Содан кейін 60 күн ашыту қажет. Шарап көгеріп кетпес үшін 2 күн жақсылап жүзім шырынын араластырыңыз.

 5.Егер 60 күн ішінде ашу процесі тоқтамаса шарапты таза бөтелкеге құйып, жауып, толықтай ашығанша күтіңіз.

Дереккөз: https://www.segodnya.ua

Комментарии




Яндекс.Метрика