|    |  
19 қыркүйек 2019
17:40
қаз
​Қызылша қосылған салаттар
16 ақпан 2017, 12:08 765
Корейша жасалған қызылша салаты


Піскен қызылшаны тазалап үккіштен өткіземіз.
 
Су,май,тұз,қант,сарымсақ пен сірке суын араластырып салаттың үстіне қуямыз да тоңазытқышқа әбден сіңгенінше қоямыз.


Фета қосылған қызылша салаты


Піскен қызылшаны ұсақтап турап үстіне төртбұрыштап тұралған фетаны қосамыз.
 
Үй тұздығын даярлау үшін лимон шырынын,зәйтун майы мен тұзды араластырып салаттың үстіне құямыз.


Тауық еті қосылған қызылша салаты
 

Артық салмақ тастағысы келетіндерге салаттың  тамаша рецепті.
Майонезсіз және артық калориясыз.

Тауықтың төс еті мен қызылшаны пісіріп аламыз.
Жаңғақтарды табаға аздап қуырамыз.Ұсақтап туралған етті,жаңғақтар мен йогуртты аралыстырып үстіне үккіштен өткізілген қызылшаны қосамыз.
Салаттың бетін көк пияз бен ақжелкен қосып әсемдейміз.


Апельсин қосылған салат


Ингредиенттердің ерекше үйлесімділігі бұл салатқа өзгеше дәм беретіні сөзсіз.

Пісірілген қызылшаны төртбұрыштап ұсақтап турап аламыз да үстіне алдын ала дайындалған тұздықты құямыз.
Тұздық: жарты апельсиннің шырыны  мен зәйтун майы және бальзамикалық сірке суы.


Жаңғақ пен ірімшік қосылған салат


Кесек үккіштен ірімшік ,қызылша мен жұмыртқаны өткіземіз.
Үстіне көк бұршақ,қара бұрыш пен үгітілген сарымсақты қосамыз.
Тұздығына майонез қосылған кілегейді құямыз.
Бетіне ұсақталған жаңғақтарды себеміз.


Қара өрік қосылған салат


Қызылша тек тәтті ғана емес сонымен қоса қышқыл немесе ащы тағамдармен де жақсы үйлеседі.
Соның дәлелі ретінде ақжелкек қосылған қара өрік салаты.
Алдымен қара өрікті 10-15 минутқа ыстық суға салып қоямыз.Уақыт өткен соң сығып алып ұсақтап тұраймыз.
Үккіштен өткізілген ақжелкек пен йогурт қосып бұрыштап,тұздап тоңазытқышқа қоямыз.
Пісірілген картоп пен қызылшаны,алманы ұзыншақтап тұрап аздап қуырылған асқабақ дәндерін қосамыз да жақсылап араластырып алып дастарханға қоя береміз.


«Сыпырғы» салаты
 

Диеталық салаттардың ішінде бұл салаттың алатын орны ерекше.Құрамындағы тағамдардың арқасында ішектерді тазалап ас қорыту жүйесін жақсартады.

Барлық көкөністер шикі күйінде пайдаланылады.Орамжапырақ ұсақтап жіңішкелеп тураймыз,қызылша мен сәбізді үккіштен өткіземіз.
Лимон шырыны мен зәйтун майын қосып араластырамыз.
Бетін аскөкпен әшекейлейміз.


sovkusom.ru
 


Жаңалықтар