26 Сентябрь
09:48
Астана: 2 °C
Алматы: 8 °C
USD/KZT: 341.27
EUR/KZT: 405.60
RUB/KZT: 5.96
CNY/KZT: 51.55
Кербез
13 қыркүйек 12:29
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Мохитоны қалай жасау керек?
Мохито Эрнест Хемингуэйдің сүйікті сусыны болған. Жұрт аузындағы аңызға сенсек, алғаш рет мохито коктейлі XX ғасырдың 40-жылдары Гавананың кішкентай мейрамханасында жасала бастаған. 



Мохитоның құрамы: ром, газдалған су, лайм, жалбыз, құрғақ қант және мұз. Ромның ашық түстісін пайдаланған жөн. Мәселен, ром бакарди мохитосының рецептісі секілді.

Мохитоны әзірлеудің дәстүрлі тәсілі мынадай: стаканға шекерді салып, қолмен лаймның суын шығарамыз.

Бакарди ромы қосылған мохито

Бізге керегі: ром, жалбыз, шекер, лимон шырыны, лимон қабығының үгіндісі, мұз кубиктері, содалы су.
Дайындалуы: жалбыз, шекер, лимон шырыны мен қабығының үгітіндісін блэндерде жалбыз майдаланғанша араластырамыз. Шыны ыдысты мұзға және жалбызды қоспаға толтырып содалы су мен ром құямыз. Араластырыңыз. 



Алкогольсіз мохито


Керегі: лайм немесе лимон, спрайт лимонады, шекер, жаңа жалбыз, мұз.
Дайындалуы: Ең түбіне лимон бөлігі мен жалбыз жапырақтарын тастаймыз. Бір шәй қасық шекер қосып оны қасықпен ерітіп жібереміз. Стаканның жартысына дейін спрайт сусынын құйып, мұз саламыз. Дайын!

Дереккөз: fakty.ictv.ua
 
нравится:    28
Теги: Ас мәзірі, Главная,
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Loading...
Читайте так же:

Комментарии