17 Август
05:39
Астана: 12 °C
Алматы: 16 °C
USD/KZT: 332.70
EUR/KZT: 389.99
RUB/KZT: 5.59
CNY/KZT: 49.72
Кербез
16 маусым 14:02
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

​«Солянка» дайындай білесіз бе

Ингредиенттер:

300 — 500 г қой еті
300 — 500 г болатын 5 түрлі ет деликатестері
 150 г пияз
200 г тұздалған қияр
4 — 5 ас қасық қызанақ пастасы
3 ас қасық каперс
қара бұрыш
3-4 лавр жапырағы
өсімдік майы
лимон
аскөк
зәйтүн

Дайындалу мәзірі:

Алдымен етті қайнатамыз, солянканың сорпасы ащы, қанық болуы керек. Етті және ет өнімдерін және қиярды жұқалап, төртбұрыштап тураймыз. Ал пиязды бүтін дөңгелектеп тураған жөн. Ет қайнап тұрған сорпаға қызанақ пастасына араластырылған пиядарды саламыз. Үстінен қиярды салып, қайнатамыз. Қайнаған соң оттың астын басып, лафр жапырақтарын, зәйтүн және каперс салуға болады. Дайын болуға жақындаған кезде лимонды турап саламыз.


Астарыңыз дәмді болсын!

http://ikerim.kz/2017/05/17/soliyanka-daiyndai-bilesiz-be/
нравится:    84
Теги: Ас мәзірі,
поделиться:

Поделиться в Whatsapp

Loading...
Читайте так же:

Комментарии