Кербез
4 мамыр 15:00
Тауық галантинін қалай дайындаса болады
Галантин, әрине, оңай дайындалатын тағамдардың бірі емес, бірақ Жаңа жылға бола жасап көрсе де болады – нәтижесі соған тұрарлық!

Тауық галантинін қалай дайындаса болады

Құрамы (порциялар саны 12 адам)

Салмағы 1,5 кг 1 тауық
250 г тартылған сиыр еті
150 г тартылған шошқа еті
100 г жұқа тілімдеп туралған ветчина
200 г мұздатылған бұршақ
2 ірі сәбіз
тұз, бұрыш, етке арналған дәмдеуіштер қоспасы

нұсқаулар

Тауық етін терісі бүтін қалатындай толықтай сүйегінен тазалаңыз. Төс еттің бойынан кесіп, бетін толықтай біркелкі етіп жайыңыз. Тұздап, бұрыш қосып, дәмдеуіш себіңіз. 

Тартылған екі түрлі етті араластырыңыз да, тұздап, бұрыш қосыңыз. Бұршақ пен текшелеп туралған сәбізді қосыңыз

Қоспаны тауық етінің бетіне толықтай жайып салыңыз, үстінен ветчина тілімдерін жабыңыз. Орама етіп ораңыз. Оны жұқалтырға тығыздап орап, 200 градус температурамен духовкада дайын болғанша пісіріңіз (шамамен 1-1,5 сағат).

Дереккөзі: kz.everydayme.com

Комментарии




Яндекс.Метрика