|    |  
21 қараша 2018
06:51
Импортталған көкөністер мен жемістер қауіпті-ғалымдар
05 тамыз, 09:20 2034
Дүкен сөрелерінен көз тартып, менмұндалап тұратын көкөніс пен жемістің біз білмейтін құпиясы көп. Мамандардың айтуынша, олар өтімді «тауарлық» түрін жоймас үшін аса көп мөлшерде химикатпен өңделеді екен.

 Ең сорақысы, сатушылар оның бойындағы табиғи фотохимикатты кетіріп, сөреге қояды. Ал бұл фотохимикат өнімдерге аздап қышқыл дәм беруі тиіс.  Жалпы көкөніс пен жемістерді «тәттілендірумен» барлық дерлік өндірушілер айналысатын болып шықты. Мұның себебі адамдарда ежелден қалыптасқан сеніммен байланысты. Егер көкөніс немесе жемістен қышқыл дәм шықса, онда ол өнім ашып кеткен саналады. 
Өсімдікте қышқыл дәмнің болуы обыр дертіне қарсы күрес үшін өте пайдалы.

Дереккөзі: 24 kz
Теги: Денсаулық
Все новости